Neden bu kadar çok insan WordPress SEO ‘larını geliştirmek istiyor? Onu bu kadar önemli kılan nedir? Öncelikle, soruyu ele almak için bazı sonuçlara göz atalım. Her gün kaç Google araması yapıldığına dair bir fikriniz var mı? 3,5 milyar ! Bu, yılda neredeyse 1,3 trilyon aramaya denk geliyor!
Bu rakamlarla, web sitenizin çok sayıda ziyaretçiyi çekeceğine inanabilirsiniz. Ancak, dikkate alınması gereken bir nokta daha var. Her yıl yaklaşık 2 milyar blog yazısı yazılıyor. Çok fazla içerik !
Google kullanıcılarının % 75’inin ilk sayfayı geçmediği göz önüne alındığında, etkili olmak ve şirketinizi geliştirmek istiyorsanız web sitenizi o ilk sayfada sıralamalısınız. Ama bu kadar çok rekabet varken bunu nasıl yapabilirsiniz? Cevap SEO (Arama Motoru Optimizasyonu).
Tahmin edebileceğiniz gibi, arama motoru sıralamanızı iyileştirmek çeşitli değişkenler gerektirir ve bu bir günlük bir süreç değildir. Bununla birlikte, WordPress SEO ‘nuzu arttırmak ve sitenizi arama sonuçlarının en üstüne çıkarmak için yapabileceğiniz dokuz şey vardır. Bu kılavuzda onlara bir göz atacağız.
İçindekiler
WordPress SEO nasıl geliştirilir ?
1- Yüksek kaliteli içerik ekleyin
Her WordPress platformu için içerik önemlidir. Arama motoru sıralamalarını iyileştirmek söz konusu olduğunda, iyi içerikten daha başarılı hiçbir şey yoktur. Basitçe söylemek gerekirse, harika içerik çok fazla organik trafik oluşturacak ve bu da etki alanı otoritenizi (DA) artıracaktır. İçeriğin kalitesinin yanı sıra makalelerinizin biçimini de iyileştirmeniz önemlidir. Yeterince kalın, italik ve başlık işaretine sahip olduğunuzdan ve herhangi bir yazım hatanız olmadığından emin olun.
İçeriğin yanı sıra, dikkate alınması gereken birkaç önemli faktör daha var. Örneğin, anahtar kelime öbeklerini alın. SEO ‘nuzu geliştirmenin en hızlı yollarından biri, bunları içeriğinize dahil etmektir. Sonuç olarak, makalede ilk ve son bölümlerin yanı sıra diğer metin türlerini de tekrarlayın.
Ancak akılda tutulması gereken ise, içeriğin arama motorları yerine okuyucuları temsil etmesi gerektiğidir. Bir makale ne kadar SEO dostu olursa olsun, kimse onu okumazsa, sizi en üste götürmez.
2- SEO dostu eklentilerden ve temalardan yararlanın
WordPress SEO ‘yu geliştirmek için temalar ve eklentiler hakkında da düşünmelisiniz. Kötü bir karar paraya mal olabilir ve web sitenizin sıralamasını etkileyebilir. Basitçe söylemek gerekirse, temalar ve eklentiler, sitenizin hızını ve sayfaların yüklenmesi için geçen süreyi etkileyen iki doğrudan faktördür. Sonuç olarak, tema ve eklenti ararken, duyarlı tasarımı, mikro verileri ve eklenti uyumluluğunu destekleyenleri arayın.
3- Mobil Cihaz Optimizasyonu
Mobil cihazlar, özellikle cep telefonları, bu günlerde giderek daha fazla kullanılıyor. Gerçekte, bu küçük elde tutulan cihazlar, tüm arama sorgularının % 60’ından fazlasının kaynağıdır. Sitenizi akıllı telefonlar için optimize etmezseniz, görünme şansınızın % 60’ından fazlasını ve trafiğinizin % 60’ını boşa harcarsınız.
Ayrıca, Search Engine Watch tarafından yapılan yakın tarihli bir araştırmaya göre, işletme sahiplerinin yüzde 77’si şirketlerinde kullanılacak yeni ürünleri / hizmetleri keşfetmek için akıllı telefon kullanıyor.
Bunlar, web sitenizi mobil cihazlar için optimize etmeye başlamanız için yeterince ikna edici nedenler mi? Hayatınızı kolaylaştırmak için aşağıdaki üç adımı atarak başlayabilirsiniz:
- Hassas bir WordPress teması kullanın.
- Mobil uyumlu içerik oluşturmak için eklentileri kullanın.
- Yükleme sürecini hızlandırmak için görüntüleri optimize etmeyi düşünün.
4- Spam Yorumları Engelleyin
WordPress web sitenizdeki spam yorumlar, itibarınıza ve sonuç olarak SEO ‘nuza zarar verir. YouTube ‘da genç bir idol için bir anma videosu izlerken, empati kurabileceğiniz duygusal yorumlar olup olmadığını görmek için yorumlar bölümüne gidin. Aniden, “Hey, naber !!!” satırlarında bir şey görürsünüz. En son şarkımı dinlemek için […] adresini ziyaret edin.” Rahatsız edici değil mi? Bu yüzden, okuyucularınız, okudukları önemli bir makale hakkında, böyle bir yoruma rastladıklarında böyle hissederler. Ancak sadece bu değil. Arama motorları da sizi spam olarak işaretler ve cezalandırır. Bu sonuçların her ikisinin de itibarınız üzerinde bir etkisi olacaktır.
Bu nedenle, kendinizin ve ziyaretçilerinizin iyiliği için lütfen spam yorumları engelleyin. Bu yazıda birkaç farklı yaklaşıma bakacağız.
Google, daha iyi bir kullanıcı deneyimine sahip siteleri ödüllendirdiğinden, WordPress SEO ‘nuzu artırmanın en iyi yolu, kullanıcılarınızı memnun etmektir. Kullanıcılarınızın bundan memnun olup olmadığını görmek için hemen çıkma oranı, ziyaretçilerinizin sitenizde geçirdiği zaman ve sayfa görüntüleme sayısı gibi unsurlara bakmalısınız. Tüm bu ölçümlerin ortak noktası nedir? Hepsi sitenin navigasyonuna bağlıdır. Eğer ki, müşteriler, arama yapmakta zorlanırlarsa, sitenizden hızlı bir şekilde ayrılabilirler.
Sonuç olarak, web sitenizin navigasyonunu artırmalısınız. Bunu şu şekilde yapabilirsiniz:
- Her şeyden önce, gezinme çerçevenizin şeffaf olduğundan emin olun. En derin derinliklerde bile, herhangi bir sayfa sadece üç tıklama uzaklıkta olmalıdır.
- Son olarak, ziyaretçi sitenize geldiğinde menünüzü bulmanın basit ve kolay olmasını sağlayın. Konuklarınızın menü için etrafı araştırması gerekiyorsa, hemen mücadele edeceksiniz.
6- Gelen ve Giden Bağlantılar
SEO sıralamanızı gelen ve giden bağlantı kurarak yükseltmek akıllıca bir stratejidir. Sonuç olarak, bir gönderi yayınlamadan önce, kullanıcılarınız için diğer ilgili ve yararlı makalelere / sitelere / sayfalara bağlantılar içerdiğini iki kez kontrol edin.
Diğer web siteleri sizinkine tekrar bağlandığında, Google içeriğinizin yüksek kaliteli olduğunu düşünür. Sonuç olarak, paylaşmaya ve alıntı yapmaya değer güçlü materyallere sahip olduğunuzdan emin olun.
Ayrıca, dahili olarak bağlanmayı da unutmayın; bu, daha üst sıralarda yer almanıza yardımcı olacaktır. Yazdıklarınızla önceki gönderiler arasında örtüşme olup olmadığına bakmak için zaman ayırın, ardından noktaları birleştirin.
7- Paylaşmayı Kolaylaştırın
Web sitelerini derecelendirmek için, Google gibi arama motorları, kullanıcıların sosyal medya platformlarındaki gönderilerinize nasıl yanıt verdiğine bakar. Gönderileriniz Twitter ‘da çok fazla retweetlenirse veya Facebook ‘ta paylaştığınız içerik çok fazla beğeni alırsa (Arama Motoru Sonuç Sayfaları) SERP ‘ler de daha üst sıralarda yer alırsınız.
WordPress blogunuzun SEO ‘sunu artırmak istiyorsanız, yayınladığınız her gönderiye bir sosyal medya paylaşım düğmesi yerleştirin. Sadece size fayda sağlayacak!
8- Başlıklara Dikkat Edin
Sıralamaya karar verirken genellikle başlıklar dikkate alınır. Sonuçta, başlıklar arama sonuçlarında ilk görünür ve potansiyel okuyucuları web sitenize çeker. Bu nedenle, başlık oluşturma sanatında ustalaşmaya odaklanmalısınız. Önce tüketicilerin arama motorlarına yazabilecekleri terimleri inceleyin ve sonra bu kelimeleri başlıklarınızda kullanın.
Başlıkların arama motorları için değil, insanlar için olduğunu unutmamak önemlidir. Müşterilerin ilgisini çekmeye devam ederken, makalenin özüne sadık kalan bir başlık seçmek en iyisidir.
9- En İyi Web Hosting ‘i Seçin
WordPress siteniz SEO ‘yu optimize etmek için iyi bir web hosting kullanmalıdır. Bu, Google’ın dikkate aldığı hayati bir husus olan web sitenizin hızını artıracaktır. Sonuç olarak, sitenizin yükleme hızını düzenli olarak gözden geçirebilirsiniz.
Yükleme süresi, web sitesine ve sektöre göre değişiklik gösterse de 3 saniyeden kısa olması önerilir. Fotoğrafları ve sizin tarafınızdaki diğer her şeyi yapılandırdıktan sonra bile siteniz yavaşsa, web barındırıcınızla iletişime geçebilir ve yardım isteyebilirsiniz. Eğer size doğru bir cevap vermezlerse, değişiklik zamanı gelmiştir.
Durum buysa, Web Hosting Talk, harika fikirler edinmek ve doğru web barındırıcısını seçerek WordPress SEO puanınızı nasıl geliştireceğinizle ilgili tartışmalara katılmak için harika bir yerdir.
Son Düşünceler – WordPress SEO
SEO becerilerinizi geliştirmek bir günden fazla sürer. Diğer tüm ihtişamlı görevler gibi sıkı çalışma, deneyim ve zaman gerektirir. Sitenizi Google ‘ın ilk sayfasına getirmenin hızlı bir çözümü olmasa da, bu 9 ipucunu uygulayarak ve WordPress SEO ‘nuzu geliştirerek hemen fethinize başlayabilirsiniz.
Kafanıza takılan herhangi bir sorunu var mı? Lütfen aşağıya bir yorum bırakmaktan çekinmeyin!
1 Comments